Search
  • Lea Ban

»Zakaj bi se moral naučiti angleščino?« - 6 razlogov za učenje tujih jezikov


Če ste trenutno v v stresu zaradi izbire jezika, ki se ga boste učili v šoli, ali pa bi se radi v prostem času učili novega jezika, smo prepričani, da bi govorci angleškega jezika podprli naš nasvet: Če lahko izberete jezik, ki bi se ga želeli naučiti v času šolanja, izberite angleščino. Zakaj? Poglejmo …

1. Angleščina je eden najbolj razširjenih jezikov

Čeprav je po številu govorcev na drugem mestu takoj za mandarinščino, je angleščina jezik, ki ga boste lahko najbolj učinkovito uporabljali, saj ga govorijo skorajda povsod in več kot kateri koli drugi jezik. To pomeni, da vam bo angleščina najbolj učinkovito poplačala vaš trud – navsezadnje, če izvzamemo akademski izziv in zabavo, je le malo smisla v vlaganju časa in truda v učenje jezika, če ne boste imeli priložnosti, da to znanje uporabite.

2. Angleščina vam bo odprla nova vrata

Znanje angleščine vam omogoča, da z lahkoto komunicirate v številnih državah, kar pa odpira možnosti tudi pri izbiri držav, kjer bi v prihodnosti lahko iskali zaposlitev – potovanj v prostem času pa sploh ne bomo omenjali. Nikoli vas ne bo skrbelo, da bi se izgubili, ko potujete po državi, kjer govorijo angleško, lahko boste vprašali za smer, se udeleževali vodenih ogledov, naročali hrano in se pogovarjali z domačini brez dodatnega stresa.

3. Angleščina vas bo naredila privlačnejše za zaposlovalce

Znanje tujega jezika odraža nekoga, ki je v učenje jezika vložil veliko časa, virov in pozornosti. A kljub temu, da je poznavanje več jezikov neverjeten dosežek ne glede na kombinacijo jezikov, bo angleščina na vašem življenjepisu še posebej uporabna. Ne le, da se je angleščine težko naučiti, kar je govorcem jezika zagotovo jasno, govorjena in uporabljana je po celem svetu. Ko boste dosegli ustrezen nivo jezika, boste pri prijavah za delo v mednarodnih in tujih podjetjih veliko bolj uspešni.

4. Angleščina vam daje dostop do najboljših univerz na svetu

Angleščina je velikokrat videna kot jezik univerzitetne izobrazbe. Oxford, Cambridge, Harvard in MIT so le nekatere od slavnih univerz, ki zasedajo najvišja mesta na svetovnih lestvicah univerz, a za vpis boste morali dokazati visoko znanje angleščine, saj vsi programi potekajo v angleščini. Če boste imeli možnost študirati na kateri koli takšni univerzi, boste svojo kariero začeli z izjemnim imenom na življenjepisu – ugodnosti pa govorijo same zase.

5. Angleščina vam omogoča bolje izkoristiti popularno kulturo.

Najuspešnejši filmi na svetu so narejeni v Hollywoodu in verjetno nam ni treba poudariti, da gre za filme v angleščini. Kolikokrat ste že gledali izjemen ameriški film in vas je jezilo, da so se podnapisi prestavljali prehitro? Kolikokrat ste si že prepevali svojo najljubšo pesem, a niste mogli povsem slediti, ker je bilo besedilo v angleščini, te pa ne razumete? Za to obstaja rešitev … Pomahajte podnapisom v slovo in uživajte v glasbi, ki jo razumete!

6. Angleščina omogoča boljši dostop do znanja

Ste vedeli, da je 55 % spletni strani napisanih v angleščini? Ta številka naredi vse ostale jezike na spletu majhne v primerjavi z angleščino, naslednji najbolj uporabljan jezik pa je ruščina (6 % spletnih strani). Učenje angleščine torej omogoča, da se poglobite in dobite dostop do svetovnih intelektualnih virov.

Še niste prepričani? Če smo vas navdihnili, da bi se začeli učiti angleščino, premislite o možnostih vpisa na enega izmed tečajev, na katere se lahko prijavite pri agenciji IntegralEdu. Za več informacij se obrnite na naše svetovalce na telefonski številki 040 282 989 ali pa na elektronski naslov info@integraledu.si.


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo