Search
  • Lea Ban

VSAKO USPEŠNO PRIJAVO SPREMLJA IZJEMNO MOTIVACIJSKO PISMO …


Motivacijsko pismo je sestavni del vsake prijave na študij v tujini. Služi temu, da predstaviš sebe in svoje sposobnosti, napisano pa mora biti kar najbolje! Prav motivacijsko pismo lahko najbolj prepriča tistega, ki bo obravnaval tvojo prijavo, da te povabi na intervju ali pa ti nemudoma pošlje ponudbo za vpis na študij!

A kako ga napisati?

1. Raziskava!

Najprej moraš narediti nekaj raziskav. Dobro preglej, na kakšno univerzo se prijavljaš, kakšne so njihove vrednote, kakšen tip študentov privlačijo itn. in uporabi te informacije za pisanje res dobrega motivacijskega pisma. Ko boš našel vse te informacije, boš lahko motivacijsko pismo oblikoval po meri za vsako univerzo oz. program posebej.

2. Oblikovanje

Motivacijsko pismo naj bo jedrnato in dobro oblikovano. Verjetno ni treba poudarjati, da pisava Comic Sans ni v modi že od 5. razreda osnovne šole. Pismo naj bo napisano v jasnih odstavkih in naj bo dolgo največ eno stran.

3. Struktura pisma

Čeprav ni točno določenih pravil za strukturiranje motivacijskega pisma, obstajajo splošno sprejeti napotki, kako narediti motivacijsko pismo privlačno za branje.

Pozdravnemu nagovoru sledi prvi odstavek, ki naj bo kratek in jedrnat in naj pojasnjuje, kakšen je namen tvoje prijave. Potem v enem ali več kratkih smiselnih odstavkih pojasni svoje dosedanje formalne in neformalne izkušnje, ki te delajo najboljšega kandidata za sprejem na univerzo. Dobro je te informacije povezati z informacijami, ki si jih poiskal prej. Besede, ki jih izbiraš, naj kažejo na tvojo strast po študiranju izbranega področja in po študiju na točno tej univerzi. Na koncu ne pozabi dodati svojih kontaktnih podatkov, zahvale in imena.

Pazi, da bo motivacijsko pismo napisano brez napak in v jeziku, ki je formalen, a vseeno zveni naravno. Če ga pišeš v angleščini, pazi, da ne uporabljaš krajšav.

Svetovalci za izobraževanje agencije IntegralEdu vsem svojim strankam brezplačno pomagajo pri pisanju motivacijskih pisem ob prijavah na univerze v tujini. Za več informacij pokliči naše svetovalce na +386 (0)59 047 900 ali +386 (0)40 282 989 ali pa nam piši na info@integraledu.si!


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo