Search
  • Lea Ban

5 najpopularnejših podiplomskih študijev na Nizozemskem


V primerjavi z nekaterimi drugimi evropskimi državami Nizozemska ponuja enako shemo za financiranje tako za študente dodiplomskih študijev kot za študente podiplomskih študijev. S tem ponuja izjemne možnosti vsem, ki jih zanima nadaljevanje visokošolskega izobraževanja pri njih. Še več – Nizozemska ponuja vedno več študijskih programov v angleškem jeziku. Spodaj boste našli 5 najpopularnejših študijskih programov na Nizozemskem.

1. International Security

Podiplomski študij mednarodne varnosti lahko vodi do mednarodne kariere političnega svetovalca, diplomata, predstavnika za odnose z javnostmi, raziskovalca, lobista itn. Diplomanti tega študijskega programa lahko delujejo v mednarodnem gospodarstvu, v neprofitnih ali vladnih organizacijah, v medijih, na univerzah ali na zasebnih raziskovalnih inštitutih.

2. Sustainable Energy System Management

Ta magistrski študij se osredotoča na interdisciplinarne vidike energetskih sestavov. Omogoča razvijanje vodstvenih in komunikacijskih sposobnosti ter pridobivanje tehničnega znanja, potrebnega pri soočanju z izzivi tranzicije energetskih sistemov. Študent bo pridobil tehnična, analitična in komunikacijska znanja, potrebna, da postane ključni član bodoče delovne sile obnovljivih energijskih virov. Primer delovnega mesta: vodja projekta ali inovator sistemov .

3. Business Communication & Digital Media

Spletni marketing, komunikacijski menedžment, govorništvo, upravljalec odnosov s strankami, svetovalec na področju digitalizacije, sodelavec za digitalne medije, administrator spletnih strani, vodja projektov za nove medije, vodja oddelka za odnose z javnostmi – to so samo nekateri izmed poklicev, ki jih boste lahko opravljali po končanem podiplomskem študiju. Analizirali boste lahko notranje in zunanje komunikacijske kanale v posameznih organizacijah ter na podlagi lastnih ugotovitev razvijati nove strategije ter uporabljati znanje, pridobljeno tekom študija.

4. International Financial Management

Po uspešno zaključenem študijskem programu se lahko študenti tega programa zaposlijo v različnih organizacijah: od najmanjših zasebnih do največjih mednarodnih podjetij. Mesta, ki so jim na voljo, so nešteta: lahko delujejo kot svetovalci ali kot vodje v javnih ali zasebnih organizacijah, bankah, finančnih institucijah, mednarodnih organizacijah, kot so MDS, Svetovna banka in Evropska centralna banka. Primeri delovnih mest: finančni menedžer v mednarodnem podjetju, komercialni menedžer, finančni analitik v veliki finančni instituciji, notranji ali zunanji finančni svetovalec za podjetja.

5. Computing Science

Trenutno v svetu primanjkuje precejšnje število dobro izobraženih informatikov. Študenti, ki zaključijo ta študijski program, imajo tako rekoč zagotovljeno delovno mesto še pred diplomiranjem. Primeri delovnih mest: delo v podjetjih, ki se ukvarjajo s programsko opremo, IT-svetovalec za podjetja, razvoj ICT-produktov in programske opreme, ICT-menedžer v zasebnih ali državnih podjetjih, sodelavec na raziskovalnih ustanovah ali korporacijah, podjetnik, ki je odprl svoje podjetje za IT-svetovanje ali razvoj programske opreme, predavatelj na različnih nivojih izobraževalnega sistema (od najnižje do najvišje stopnje).

Za več informacij pokliči naše svetovalce na +386 (0)59 047 900 ali +386 (0)40 282 989 ali pa nam piši na info@integraledu.si!


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo