Search
  • Lea Ban

ŠOLNINE V VELIKI BRITANIJI PO BREXITU


Dobra novica za evropske študente!

Po Brexitu bodo študenti EU obravnavani enako kot domači študentje!

Za britanske univerze to pomeni, da ne pričakujejo zmanjšanja števila študentov iz EU neposredno po izstopu Velike Britanije iz Evropske unije. Za študente pa to pomeni, da bodo šolnine ostale enake. Premierka je namreč obljubila, da bodo šolnine znašale 9,250 funtov, kot znašajo trenutno. To je danes potrdil tudi državni sekretar za izobraževanje in dodal, da bo ta ureditev trajala do leta 2023 za tiste študente, ki bodo začeli s študijem leta 2019 in bodo vpisani na program, ki traja 3 leta. Tudi pogoji za pridobitev posojila se ne bodo spremenili; posojilo bo še vedno pokrivalo celoten znesek šolnine.

Enake novice prihajajo iz Walesa: njihova ministrica za izobraževanje Kristy Williams je potrdila, da bodo vsi študenti EU, ki se prijavljajo na študije na valižanskih univerzah v šolskem letu 2019/2020, obdržali enake šolnine ter finančno podporo kot do sedaj.

Dolgoročnih napovedi glede zneska šolnin v Veliki Britaniji zaenkrat še ni in bodo najbrž zelo odvisne od dogovorov, do katerih bodo prišli uradniki po izstopu Velike Britanije iz EU. Britanske univerze so se burno odzvale na ugibanja, da bi lahko bili evropski študentje na neki stopnji obravnavani enako kot študentje iz držav nečlanic. Univerze pravijo, da bi to lahko bil ogromen akademski in gospodarski udarec, saj so študentje iz EU neprecenljiv prispevek britanskim univerzam. Zato se je britanska vlada potrudila in obljubila našim študentom nespremenjene pogoje za vsaj nekaj let po izstopu Velike Britanije iz Evropske unije.

Sedaj imate tudi zadnjo priložnost za prijavo na študij v Veliki Britaniji - pridružite se nam 18.julija na enkratnem dogodku in septembra začnite svojo študijsko pot v tujini. Prijavite se tukaj ->>> https://bit.ly/2MrsO0U

Zato si zagotovi mesto na britanski univerzi že zdaj! Za več informacij pokliči naše svetovalce na +386 (0)59 047 900 ali +386 (0)40 282 989 ali pa nam piši na info@integraledu.si!


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo