Search
  • Lea Ban

THE COLLEGE EXPERIENCE – poletje na prestižnih ameriških kolidžih


Elitni ameriški kolidži že vrsto let privabljajo dijake iz vsega sveta, ki zase želijo nič manj od najboljše izobrazbe, ki jim je na voljo. Proces prijave na tovrstne izobraževalne ustanove se seveda v marsičem razlikuje od običajnih univerz, za vpis pa morajo med drugim dijaki opraviti tudi specifične teste, imenovane SAT.

Z namenom, da bi dijake že vnaprej pripravili na proces prijave, na SAT, in da bi lahko dijaki že pred vpisom izkusili edinstveno okolje elitnih univerz, je bil zasnovn poletni program The College Experience. Program je namenjen dijakom, ki bi si želeli šolanje nadaljevati v Združenih državah. Program dijaki lahko opravljajo na eni izmed treh slavnih univerz: na Univerzi Harvard, Univerzi Berkeley ali Univerzi Tufts.

Harvard

Slavne univerze verjetno ni treba posebej predstavljati. V idiličnem okolju Cambridga v Massachusettsu univerza nudi poletni program, namenjen bodočim študentom managementa, saj se na tečaju poleg akademskih veščin razvija tudi komunikacijske, debatne in vodstvene tehnike. Študentje so med tečajem nameščeni v študentskem domu Dane Hall, ki pripada Harvard Law School.

Berkeley

Univerza Berkeley se nahaja na zahodni obali ZDA, v bližini mesta San Francisco. Tečajniki si izberejo osnovni predmet, ki poteka 5x tedensko. Nekaj izmed predmetov na voljo je: Arhitektura in umetnost, Oblikovanje video igric ali Robotika. Popoldne tečajniki lahko sodelujejo v univerzitetnih klubih, ki predstavljajo pomemben del življenja na elitnih univerzah.

Tufts

Poletni program na prestižni univerzi Tufts v Bostonu kombinira prednosti enostavnega pristopa k pouku s predmeti na univerzitetnem nivoju z vznemirjenjem mestnega življenja. Tečajnikom so na voljo predmeti, ki potekajo kot seminarji v manjših skupinah, nekaj izmed njih pa je: Razvojna psihologija, Medicinske znanosti, Pisanje esejev in mnogi drugi.

Poleg učnega programa je bivanje na vseh treh univerzah kombinirano s spoznavanjem okolja na raznoraznih izletih, ki tečajnikom omogočajo dodobra spoznati ameriško kulturo in se pripraviti na vznemirljivo nadaljevanje šolanja na ameriškem kontinentu.

Te zanima? Oglasi se našim svetovalcem na +386 (0)59 047 900 ali +386 (0)40 282 989 ali pa nam piši na info@integraledu.si!


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo