Search
  • Lea Ban

ZAKAJ SE ODLOČITI ZA MAGISTRSKI ŠTUDIJ?


Z magistrsko izobrazbo si povečaš možnosti za boljši zaslužek, saj ti magistrski naziv na življenjepisu pomaga izstopiti na trgu dela, kjer je konkurenca vsak dan večja. Magistrski študij je lahko odlična odskočna deska za osebni in profesionalni razvoj, še zlasti v kombinaicji z delovnimi izkušnjami.

Magistrski nazivi, pridobljeni na univerzah v Veliki Britaniji, so med delodajalci visoko cenjeni. Poleg tega so podiplomski študiji v Združenem kraljestvu priljubljeni med mednarodnimi študenti, kar kaže na kakovost študija in uveljavljenost magistrskega naziva po celem svetu. Magistri imajo na trgu dela veliko prednost, kar dokazujejo različne raziskave.

Ankete so pokazale, da je 92% študentov, ki so v letu 2013/2014 zaključili dodiplomski študij v rednem roku, v šestih mesecih dobilo zaposlitev ali nadaljevalo s študijem. Po statističnih podatkih o diplomirani delovni sili v letu 2015 je bilo 78% zaposlenih z magistrskim nazivom v primerjavi z zaposlenimi s prvostopenjsko diplomsko izobrazbo zaposlenih na višjih pozicijah.

Za nekatera delovna mesta je magistrska izobrazba obvezen pogoj za zaposlitev, za mnoga druga pa zelo priporočljiva. Ustrezna magistrska izobrazba je lahko ključna prednost pred konkurenco na nasičenem trgu dela. Delodajalci iščejo vedno nove načine za izbiro in vrednotenje kandidatov in ustrezna magistrska izobrazba, ki odraža tvoje sposobnosti, predanost in vztrajnost pri resnemu in intenzivnemu delu, ti bo pri tem v neprecenljivo pomoč. Poleg tega je magistrska izobrazba koristna v primeru, če bi svojo karierno pot rad/a spremenil/a – v tem primeru ti služi kot odlična pomoč pri prehodu.

Če pa že delaš v pravi stroki, ti podiplomski študij omogoča znantno napredovanje pri delu in s tem izboljšanje nadalnjih zaposlitvenih možnosti, saj kaže in poudarja tvojo željo, voljo in strast za razvoj spretnosti in znanja na izbranem področju. Poleg tega te lahko delodajalec pri temu tudi finančno podpira. Vsekakor velja, da svoj polni potencial na magistrskem študiju dosežeš, ko izbor študija združiš z ustreznimi delovnimi izkušnjami.

Ne glede na to, ali že veš, katera poklicna pot je prava zate ali pa o tem še razmišljaš, se za nasvet glede pravilne izbire podiplomskega študija lahko obrneš na naše svetovalce, ki ti bodo z veseljem pomagali poiskati pravi podiplomski program zase.

Ekipa IntegralEdu

#magistrskištudij #podiplomskištudij #študijvVelikiBritaniji #Izbiraštudija

0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo