Search
  • Lea Ban

GOVORITE NEMŠKO KOT PRAVI BERLINČAN ALI BERLINČANKA – POSLOVNI TEČAJI IN TEČAJI ZA ODRASLE V BERLINU


Ste vedeli, da ima Berlin več muzejev kakor deževnih dni? To pa zato, ker se v nemški prestolnici nahaja kar 200 muzejev, ki so na voljo številnim obiskovalcem. Nekaj je gotovo: v Berlinu ni prostora za dolgčas, ne ob sončnih in ne deževnih dneh. Turisti ga radi obiščejo zaradi izjemne zgodovine, arhitekture, kulture in zabave, čedalje več obiskovalcev pa obisk mesta združi z namenom, da bi se naučili čedalje bolj priljubljenega in vsestransko uporabnega jezika – nemščine.

15 minut peš hoje od znamenitih Brandenburških vrat se v četrti v samem centru mesta Berlin Mitte nahaja šola DID Institute. Šola, ki deluje že od leta 1990, ima danes 15 prostranih in modernih učilnic, multimedijsko dvorano, internet caffe in veliko teraso, kjer se tečajniki lahko sproščeno družijo med sabo. Šola organizira tečaje tako za popolne začetnike kot tiste, ki bi svoje obstoječe znanje želeli izboljšati.

Poleg osnovnega tečaja, ki zajema 20 ur pouka na teden, sta na voljo tudi standardni tečaj s 24 urami tedensko ter intenzivni tečaj z 28 urami pouka tedensko za kar nahitrejše napredovanje v jeziku. Poleg navedenih je na voljo tudi tečaj poslovne nemščine, prilagojen potrebam tečajnikov, ki bi nemščino želeli uporabljati pri svojem delu, ki vključuje 20 ur pouka tedensko. Na vseh urah tečajev se uporablja multimedijske učne materiale, na urah pa se osredotoča na rabo slovnice, besedišča ter pri nekaterih tečajih tudi na aktualne teme iz politike, kulture ali znanosti.

Tečaji potekajo čez celo leto, bodisi v dopoldanskih bodisi v popoldanskih. Udeleženci se v svojem prostem času lahko posvetijo raziskovanju mesta, ki na vsakem koraku ponuja nekaj novega, ter ob tem pa vadijo svoje znanje jezika z naravnimi govorci. Nekatere najbolj priljubljene atrakcije v Berlinu so kulturni center Tacheles, gledališče Friedrichstadt-Palast, Potsdamer Platz in, kot omenjeno, za kar cel otok muzejev – tako imenovani Muzejski otok! Ob vpisu na tečaj so na voljo tudi izleti v bližnja mesta.

Če bi si želeli na svoj CV dodati znanje nemščine ali pa izboljšati že obstoječe znanje in pridobiti še več samozavesti pri uporabi tujega jezika kot echter Berliner, ne oklevajte! Oglasite se nam na info@integraledu.si ali pa pokličite na +386 (0)59 047 900 ali +386 (0)40 282 989!

Ekipa IntegralEdu


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo