Search
  • Lea Ban

5 najpopularnejših dodiplomskih študijev na Nizozemskem


Nizozemska se uvršča med deset najboljših držav po kvaliteti izobraževanja, natančneje je druga v Evropi. Poleg tega so Nizozemci narod, ki poleg Švedov in Dancev najboljše govori angleščino kot tuji jezik na svetu. Prav zaradi tega ima Nizozemska tujim študentom veliko ponuditi. Na več kot 2100 študijskih programih v angleškem jeziku je vsak deseti študent tuji študent. V nizozemskem izobraževalnem sistemu se posebno pozornost namenja kreativnosti in praksi v času študija. Vsako leto imajo Nizozemci čedalje več inovacij, kot so solarna kolesarska steza, naprave za čiščenje oceanov in druge. Prav tako je Nizozemska ena redkih držav, ki vsako leto zmanjšuje število zaporov zaradi majhne stopnje kriminala, ki vsako leto pada. Zahvaljujoč temu je 10 najvarnejša država na svetu po globalnem indeksu za mir. Zaradi vsega tega se vsako leto povečuje število tujih študentov na nizozemskih univerzah. Tu so najpopularnejši dodiplomski študiji na njih:

1. Design

Profesionalni oblikovalci imajo ključno vlogo v kreativni industriji, ki je eden izmed najhitreje rastočih sektorjev na Nizozemskem. To se je izkazalo za pomembno dejstvo za talentirane in vedoželjne študente, ki bi želeli razvijati svoje sposobnosti na področju fotografije, ilustracije, notranjega oblikovanja, animacije ali oblikovanja izdelkov. Zahvaljujoč preverjanju izdelkov z metodo poskušanja in popravljanja napak pa študentje razvijajo tudi samokritičnost in tako že med študijem ustvarijo svoj prepoznavni stil in podpis.

2. Game Design & Development

Računalniške igre za nekatere iz hobija prerastejo v poklic. Da bi oseba postala strokovnjak na tem področju je seveda potrebno veliko več od strastnega igranja video igric. Predvsem je potrebna močna motivacija in obvladanje določenih veščin. Na Nizozemskem obstajata dve glavni vrsti študijev na tem področju: Oblikovanje in izdelava ali Programiranje računalniških iger. Za prvo smer mora študent pred vpisom pripraviti portfelj ali rešiti nalogo, za drugo smer pa mora študent za vpis pripraviti krajšo predstavitev igre, ki bi jo želel/a programirati.

3. Information & Communication Technology (ICT)

Študiji na področju informacijske in komunikacijske tehnologije (ICT) so zanimivi z več vidikov:

  • ICT & Business

V današnjem času se vsa podjetja zanašajo na informacijsko in komunikacijsko tehnologijo ter na strokovnjake, ki to obvladajo. Strokovnjaki s področja IT, ki bodo nekega dne delali v poslovnem svetu, morajo imeti poleg IT znanja tudi zmožnosti analize organizacije in procesov v podjetju, znati morajo nuditi potrebne nasvete in rešitve ter te vključevati v individualno zasnovo podjetja.

  • ICT & Software Engineering

IT strokovnjaki so ključni faktor za večino dnevnih aktivnosti okoli nas. Od naročanja online vstopnice za koncert do naročanja hrane ali oblačil preko spleta, vedno bomo potrebovali strokovnjake v informacijski in komunikacijski tehnologiji. Za takšno programsko opremo stojijo strokovnjaki za programiranje, podatkovne baze, razvoj mobilnih in spletnih aplikacij, kibernetsko varnost id. Vse naštete spretnosti so nekaj, kar bodo študentje razvili med študijem programskega inženiringa.

  • ICT & Technology

Tekom tega študija se študentje osredotočajo na programiranje softwarea za vse vrste naprav – od televizorja do srčnega defibrilatorja, od ure do dvigala – in gredo skozi vse korake, potrebne za izdelavo naprave.

4. International Business and Management Studies (IBMS)

Študij International Business and Management se osredotoča na glavne aspekte mednarodnega poslovanja in menedžmenta. IBMS študente pripravlja za zahtevne kariere v svetu mednarodnega poslovanja. Študij temelji na kombinaciji elementov trženja, prodaje, financ in upravljanja, s tem, da se program osredotoča na zunanjo trgovino in izmenjavo blaga.

5. International Hotel Management

Študij gostinstva na Nizozemskem je priznan kot eden najboljših na svetu. Univerze imajo pogosto v lasti hotele, kjer študentje že od prvega letnika dalje lahko uporabljajo pridobljene izkušnje. Poleg tega obvezna praksa, ki jo morajo opraviti vsi študentje, omogoča lahek in enostaven prehod v profesionalni svet praktičnega znanja. S prakso si študentje s pridobljenim znanjem in spretnostmi, potrebnimi za razvoj in napredovanje, zagotovijo dragocene kontakte in povezave s hotelskimi verigami, njihovimi bodočimi delodajalci in partnerji.

#Nizozemska #Študijnanizozemskem #dodiplomskištudij

0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo