Search
  • Lea Ban

VELIKA BRITANIJA JE REKLA: “JA” ŠTUDENTSKIM POSOJILOM ZA SLOVENSKE ŠTUDENTE ZA AKADEMSKO LETO 2018/2


Britanske univerze so pred kratkim izdale obvestilo o odločitvivlade Therese May, ki se nanaša na slovenske študente v Veliki Britaniji v akademskem letu 2018/2019.

EU študentje, ki se prijavljajo na dodiplomske in podiplomske študije v Veliki Britaniji v akademskem letu 2018/2019, bodo še naprej lahko financirali svoje izobraževanje na enak način kot do sedaj. Odločitev je prišla kot odgovor na odprto pismo Združenja britanskih univerz, ki je bilo poslano takoj po odločitvi Britanske vlade za sprejetje Brexita. Dokument je zahteval hitro rešitev statusa študentov Evropske unije za akademsko leto 2018/2019, v povezavi z njihovimi možnostmi koriščenja posojil za šolnino kot je bilo to mogoče do sedaj. To je izrednega pomena za bodoče študente, ki se na britanske univerze prijavljajo eno leto prej.

Slovenski študentje imajo možnost financiranja s stranibritanske vlade v višini cca. 9.250 funtov, v obliki posojila s katerim pokrivajo celoten znesek šolnine. Več kot 95% slovenskih študentov, ki grejo študirat v Veliko Britanijo na dodiplomski in podiplomski študij koristi zgoraj omenjeno posojilo, ki je bilo oblikovano posebej za študente.


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo