top of page

Razmišljaš o dodiplomskem ali magistrskem študiju na Nizozemskem? 

Vse informacije o študiju na Nizozemskem na enem mestu, iz prve roke.

 

Izvedi vse kar te zanima, o

🎓 sprejemnih pogojih za vpis na dodiplomske ali magistrske študijske programe,

🎓 času trajanja študija,

🎓 cenah šolnin,                                     

🎓 možnostih štipendiranja in financiranja študija.

Z Integralom lahko dobiš informacije o študijskih programih za naslednje univerze:

Fontys University of Applied Sciences

University of Amsterdam

TU Eindhoven

AVANS University

The Hague University of Applied Sciences

Tilburg University

HAN University of Applied Sciences

Hotelschool the Hague

Rotterdam Business School

Breda University of Applied Sciences

HU University of Applied Sciences Utrecht

Radboud University

University of Groningen

Delft University of Technology

Saxion University of Applied Sciences

Hanze University of Applied Sciences, Groningen

NHL Stenden University of Applied Sciences

Van Hall Larenstein University of Applied Sciences

Zuyd University of Applied Science

Medtem ko je večina drugih držav še vedno v procesu implementacije Bolonjske deklaracije, je Nizozemska prva država, ki je odprla vrata svojih univerz tujim študentom in jim nudi programe, ki se izvajajo v angleškem jeziku. Nizozemska vlada nenehno vlaga v visokošolsko in univerzitetno izobraževanje, zato je danes večina njihovih univerzitetnih kampusov biser moderne arhitekture – veliko naravne svetlobe, udobni prostori za počitek in prostori, opremljeni z najsodobnejšo tehnologijo.

Nizozemska je med najbolj priljubljenimi državami za visokošolsko in univerzitetno izobraževanje med perspektivnimi slovenskimi študenti in slovi kot druga najboljša država za študij v Evropi takoj za Veliko Britanijo.

V državi, ki ima več koles kot ljudi, študira že več kot 120.000 tujih študentov. To dejstvo ne preseneča, saj so Nizozemci navajeni živeti z ljudmi iz različnih kultur, velika večina Nizozemcev pa tekoče govori angleško. Prav iz tega razloga se tuji študentje po prihodu na Nizozemsko hitro vključijo v družbo in pridobijo nova poznanstva.

TOP universities NL.jpg
NL research and UAS univerze.jpg

Na Nizozemskem obstajata dve vrsti univerz: research universities (raziskovalne univerze) in applied sciences universities (univerze s poudarkom na uporabnih znanostih). Univerze s poudarkom na uporabnih znanostih so poklicno orientirane in pripravljajo študente na razne poslovne situacije. Trajanje dodiplomskih študijev na teh univerzah traja štiri leta, v sklopu študija pa morajo študentje opraviti obvezno prakso. Po zaključku študija imajo študentje že nekaj izkušenj in zato lažje vstopijo na trg dela.

Na raziskovalnih univerzah je raziskovanje vključeno v študijski program in ni potrebna vključitev v ločene raziskovalne inštitute, kakor to poteka v Sloveniji. Na ta način znanstvena odkritja postanejo del vsakdana njihovih študentov. Dodiplomski študij traja tri leta, podiplomski pa eno do dve leti.

Cena študija na Nizozemskem: cca 2.400 € letno za vse dodiplomske študije in podiplomske študije na obeh tipih univerz. Za vse študente, ki študij začenjate v letu 2024 pa imamo super novico – šolnina za prvo leto študija je namreč znižana na 1.200 € letno!

bottom of page