top of page

ABBEY DLD GROUP OF COLLEGES

Abbey DLD Group of Colleges je skupina elitnih britanskih mednarodnih kolidžev, ki se nahajajo na treh lokacijah: v Londonu, Cambridgeu in Manchestru. Kolidži so namenjeni dijakom, starim med 16 in 19 let, ki nameravajo univerzitetno šolanje nadaljevati v Veliki Britaniji in želijo zato opravljati izpite A-Levels, ki so del izobraževalnega sistema v Angliji in so potrebni za vpis na britanske univerze. V času obiskovanja teh britanskih mednarodnih šol so dijaki so nastanjeni po internatih v Veliki Britaniji z dolgoletno tradicijo.

ODLIČNI AKADEMSKI REZULTATI

Kolidži Abbey DLD se ponašajo z zavidljivimi rezultati – 99 % dijakov izpite A-Levels opravi uspešno, od tega pa jih kar 51 % opravi z najvišjo oceno (A)! To so najvišji doseženi rezultati na kolidžih v zadnjih petih letih. Še posebej opazno so se povišali rezultati pri predmetih Business, Economics in ICT, kjer je delež najvišjih ocen (A) v letošnjem letu z 20 % narasel na 34 %. Takšna britanska izobrazba je za slovenskega dijaka izjemna prednost, ki mu omogoča kakovosten in nagrajujoč nadaljnji študij.

INDIVIDUALNI POUDAREK

Vse kolidže Abbey DLD odlikuje skrb za vsakega posameznega dijaka. Prihodnost dijakov je namreč pomembna ne le dijakom in njihovim staršem, ampak tudi profesorjem, zato se ti skrbno posvečajo posameznim interesom in ciljem vsakega izmed njih. Vrhunski rezultati izpitov so odraz visoke strokovnosti profesorjev in najboljših pogojev izobraževanja, ki jih nudi okolje kolidžev Abbey DLD.

 

ŠIROKA IZBIRA IN TEMELJITA PRIPRAVA

Dijaki lahko za predmete, iz katerih bodo opravljali izpite A-Levels, izbirajo med širokim naborom akademskih predmetov, od umetnosti do podjetništva. Kakovost pouka viša tudi dejstvo, da ta poteka v manjših skupinah. Posebne skrbi pa so deležni dijaki, ki se prijavljajo na najelitnejše univerze, kot sta Oxford ali Cambridge, ki od kandidatov za vpis zahtevata poseben postopek, ter dijaki, ki nameravajo študirati medicino.

MEDNARODNO OKOLJE

Kolidži Abbey DLD so še zlasti privlačni za mednarodne študente, saj jim služijo kot odlična podlaga za pridobitev kakovostne britanske univerzitetne izobrazbe. Britanska mednarodna šola omogoča mednarodnim dijakom nastanitev v sodobnih študentskih sobah, ki so del prenovljenih kampusov. Internati v UK, predvsem pa internati v Angliji, so ustanove z dolgoletno tradicijo, ki skozi zgodovino ustvarjajo edinstvene, a udobne pogoje, ki povezujejo mednarodne dijake z domačimi.

LONDON

DLD College London se je nedavno preselil v novo večnamensko stavbo z najsodobnejšimi učnimi pripomočki v samem centru mesta. Šola ima kar 55 učilnic s 60 interaktivnimi tablami, gledališče s 70 sedeži, ki je po potrebi lahko tudi kino, vrhunsko računalniško opremo, opremo za snemanje videov, več laboratorijev, umetniške studie in fotografski studio. Del šole so tudi prostori, namenjeni posamičnemu ali učenju v skupinah, ter prostor, kjer študentje lahko jejo in se sproščeno družijo med sabo.

CAMBRIDGE

Abbey Cambridge College trenutno obiskujejo dijaki iz 40 držav iz celega sveta, ki se v prostorih šole od prvega dne dalje počutijo kot doma. Kampus se nahaja v neposredni bližini zgodovinskega univerzitetnega mesta Cambridge in ima 42 popolnoma opremljenih učilnic, 12 laboratorijev, 2 knjižnici, 2 umetniška studia, igrišče za košarko ter 2 studia za izvajanje glasbe. Del tega internata v Angliji so so tudi skupni prostori na kampusu, namenjeni druženju in povezovanju dijakov.

 

MANCHESTER

Na tem kolidžu na severu Anglije se izobražuje 220 dijakov. Britanska mednarodna šola razpolaga z učilnicami, opremljene z najmodernejšo tehnologijo, vključno z interaktivnimi tablami, prenosnimi računalniki in tablicami. Pouk temelji tako na teoretičnem kot praktičnem delu. Pouk umetnosti, oblikovanja in fotografije poteka v za to prirejenih učilnicah. Mednarodni dijaki, ki prihajajo iz 25 različnih držav, bivajo bodisi pri gostiteljski družini bodisi v študentski rezidenci Riverside House.

Preberi več:

bottom of page